Jak sprawdzić niewidzialność w Odnoklassnikach - który z gości przyszedł

Wraz z rozwojem technologii sieci społecznościowe gęstnieją, wchodząc w nasze życie, coraz bardziej wciągając nas w wirtualną przestrzeń. Ale naprawdę lubimy spędzać czas w Internecie przez wiele godzin, rozmawiać z przyjaciółmi, dzielić się informacjami. Usługi oferowane przez twórców sieci społecznościowych stają się coraz większe, dziś powiemy Ci o jednym z nich.

Wielu użytkowników znanej witryny Odnoklassniki.ru prawdopodobnie wie, że witryna oferuje specjalną usługę o nazwie „Niewidoczny”. Usługa jest płatna, a dla różnych krajów ma inną cenę. Możesz zapłacić na kilka sposobów - terminal, portfel elektroniczny, SMS. Możesz stać się nierozpoznawalnym za pomocą przycisku „Włącz niewidzialność”. Po kliknięciu możesz dowiedzieć się, jak, gdzie i ile musisz zapłacić. Usługa jest aktywowana na 10, 20, 30, 60 lub 90 dni, możesz włączyć lub wyłączyć tryb na czas nieokreślony.

Jak rozpoznać niewidzialność

Najważniejszą kwestią, która martwi użytkowników, jest sposób rozpoznawania tajnych gości w kolegach z klasy. Dowiedzmy się, jak wszystko działa. Podczas logowania się na konto innej osoby w tym trybie wskaźnik „W witrynie” nie miga pod Twoim zdjęciem, nie pojawia się jako „Znajomi w witrynie”, a zamiast Twojego zdjęcia użytkownicy mogą zobaczyć standardowe zdjęcie. Z sekcji „Goście” takie zdjęcie jest usuwane po 30 dniach, ale może zniknąć, jeśli przejdziesz do profilu innej osoby w zwykły sposób.

Dlatego jeśli zalogowałeś się anonimowo, a następnie ponownie, ale jako zwykły użytkownik, w kategorii „Goście” z powodu zniknięcia obrazu i wyglądu zdjęcia, osoba może zgadnąć, kto nie został rozpoznany wśród odwiedzających, zwłaszcza jeśli goście mieli to jest trochę. Musisz także zwrócić uwagę na fakt, że niemożliwe jest zalogowanie się anonimowo na zamkniętym koncie innej osoby (chyba że oczywiście nie jesteś „Przyjacielem” z tym profilem). Tryb ten nie pozwala również tajnemu gościowi odwiedzać kont osób, które znajdują się na Czarnej liście.

Czy istnieje zatem wiarygodny sposób, aby dowiedzieć się, kto ukrywa się pod takim statusem? Jeśli zamknąłeś konto i ktoś przyszedł Cię odwiedzić anonimowo, oznacza to, że jest to ktoś z listy Twoich „Przyjaciół”. Jeśli konto jest otwarte, nie można rozpoznać gościa. Wyjątkiem może być sytuacja, gdy osoba w trybie niewidzialnym pojawiła się ponownie w „Gośćach”, ale w zwykły sposób. W tym przypadku, zamiast standardowego zdjęcia tajnego gościa, pojawia się prawdziwe zdjęcie „Gościa”.